Kontaktlinsundersökning

Vi förstår att alla ögon är unika, och därför lägger vi stor vikt vid att skräddarsy våra undersökningar för att möta dina individuella behov. Hos Niemis Optik kan du förvänta dig expertis och den senaste teknologin för att säkerställa en noggrann och komfortabel kontaklinsundersökning.

Varför behövs en linsundersökning & hur går det till?

Då kontaktlinser sitter på ögats yta är det viktigt att undersöka och säkerställa att ögats främre delar är friska. Detta för att inte kontaktlinsanvändandet skulle utgöra en risk för ögonhälsan.
Först utförs en vanlig synundersökning där vi fastställer synfel och behov av korrigering. Utöver detta undersöker optikern ögonen i mikroskop. Sedan provas kontaktlinserna på ögat och optikern ser hur dessa passar just dina ögon samt undersöker synskärpan.

Vad är skillnaden mellan linsundersökning och vanlig synundersökning?

I en linsundersökning koncentrerar sig optikern på att hitta kontaktlinser som du kan använda på ett säkert sätt. Ögat undersöks noggrannare i mikroskop och optikern säkerställer så att det inte finns några riskfaktorer för att använda kontaktlinser.

Boka kontaktlinsundersökning hos Niemis Optik

Bor du i Luleå och vill boka kontaktlinsundersökning? Då har du kommit rätt! Genom att boka din kontaktlinsundersökning hos oss på Niemis Optik får du inte bara tillgång till vårt kunniga team utan också en personlig och engagerad service. Upplev skillnaden med Niemis Optik i Norrland – där varje synundersökning är en individuell upplevelse. Vi finns även i Kiruna, Älvsbyn och Nordmaling.

Boka tid