Om oss

Vi är en ovanlig optiker. För vi tänker inte bara på hur du ser eller ser ut, vi bryr oss om hela din ögonhälsa. Med det menar vi att vi tänker på en helhet – våra undersökningar, råd, tips utgår från just ditt liv och ditt arbetsliv. Vi utför vanliga syn- och kontaktlinsundersökningar men även mera avancerade ögonhälsoundersökningar där olika sjukliga förändringar i ögat kan upptäckas. Utöver detta erbjuder vi även analys av torra-ögon samt avancerade kontaktlinsundersökningar såsom tillpassningar av nattlinser samt sklerala och formfasta linser. Om du har besvär med din samsyn och/eller skelning så kan du hos oss få tid till ortoptist för detta.

Vi på Niemis Optik strävar efter att hålla en hög kompetens samt erbjuda ett personligt och professionellt bemötande med dig, dina ögon och din ögonhälsa som utgångspunkt. Vår ambition är att stå för den största valfriheten, samt tryggheten och omtanken om just dina ögon. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och i och med detta kan vi erbjuda dig som företag eller privatperson den allra bästa valutan för era pengar.

Vi är stolta över vårt certifikat enligt Optikbranschens kvalitetsnorm för kontaktlinser, synergonomi och synundersökning. Certifikatet grundas på Socialstyrelsens föreskrift om kvalitetssystem i hälso- och sjukvården. Inom Niemis Optik har vi mångårig erfarenhet av professionell synvård och alla våra optiker är legitimerade enligt Socialstyrelsen samt har kontaktlinsbehörighet.

 

Vi som jobbar här

Ilkka Niemi

Grundare

Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Ilkka tog sin optikerexamen år 1979 på Karolinska Institutet i Stockholm och har sedan dess jobbat inom optikbranschen. Sin kontaktlinsbehörighet tog han år 1983 och synergonomikompetens år 1994. Han har sedan dess jobbat med tillpassning av bl.a. stabila linser som t.ex. sklerala och ortokeratologiska linser. Ilkka är grundare av Niemis Optik och har varit med i uppstarten av flera butiker i Gällivare, Kiruna, Pajala och Luleå.


Daniel Niemi

VD

Daniel är nästa generation som arbetar med att utveckla företaget, han kan också ibland synas till på våra sociala medier.


Jesper Malmelöv
Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Jesper har sin optikerutbildning från Helsingfors i Finland där han blev färdig kontaktlinsoptiker år 2019. Jesper har jobbat hos oss på Niemis Optik sedan starten 2012 med ett uppehåll på 3 år för optikerstudier.


Hanna Nieminen
Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Hanna har sin optikerutbildning från Helsingfors i Finland där hon blev färdig kontaktlinsoptiker år 2021. Hanna har jobbat hos oss på Niemis Optik sedan början av 2022.


Johanna Haataja
Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Johanna har sin optikerutbildning från Helsingfors i Finland där hon blev färdig kontaktlinsoptiker år 2021. Johanna har jobbat hos oss på Niemis Optik sedan början av 2022.


Kristina Larsson

Optikerassistent

Kristina har jobbat i våran Älvsby-butik sedan 2021. Hon är ett bekant ansikte för många i Älvsbyn då hon har lång erfarenhet både som egenföretagare inom fotobranschen samt mångårig erfarenhet från arbetet i optikerbutik.

Kirsti Niemi

Ägare
Ekonomiansvarig

Kirsti är vår ekonomiansvariga. Hon har varit med i uppstarten av flera butiker och har lång erfarenhet av ekonomi och bokföring. Kirsti har även ett bra öga för vilken båge som passar för just dig.

 


Hanna Niemi
Optikerstudent

Hanna studerar för tillfället till optiker vid Karolinska Institutet i Stockholm.


 

Magnus Niemi
Slipspecialist

Magnus har huvudansvaret för inslipningarna hos oss och syns till i vår butik då och då.

Specialistmottagning hos oss

Greg Olsson-Lalor
Leg. läkare med specialistkompetens i ögonsjukdomar

Greg Olsson-Lalor är legitimerad läkare med specialistkompetens inom ögonsjukvård med grundläggande läkar- och ögonspecialistutbildning vid University of Queensland samt Brisbane, Australien. Under perioden 2001 – 2018 har verksamheten fokuserat på ögonsjukvård inom norra regionen och då framför allt vid ögonmottagningen, Sunderby sjukhus.


Pauli Raitaniemi
Ortoptist

Pauli har varit verksam inom ögonsjukvården i över 25 år. Han har arbetat på ögonmottagningen i Gällivare sedan 1990. Ortoptist är en påbyggnadsutbildning till ögonsköterska, där man blir specialist på att diagnosticera och behandla skelningar.


 

 

Vid stödjer