Att se på arbetet

Trivs dina ögon, trivs din kropp

Synen har stor betydelse för ditt välmående på arbetet. Felaktiga glasögon och dålig arbetsställning kan ge problem så som trötthet, huvudvärk, ansträngda ögon och stelhet i nacke och axlar.

Glasögon för vardagsbruk ger ofta en konstlad arbetsställning på jobbet och det är vanligt att vid exempelvis bildskärmsarbete tvingas böja huvudet bakåt för att se skarpt. För att åtgärda eventuella problem är det bra att börja med en synundersökning hos vår optiker.

Med arbetsplatsglasögon får du ett par glasögon som är anpassade efter dig och din arbetsmiljö. Du får naturligare arbetsställning och det blir lättare att utföra ett bra jobb.

Synkomfort i den digitala världen

Användning av digital utrustning orsakar obehag för 83 % glasögonanvändare. Vi erbjuder bland annat ytbehandlingen BlueControl i kombination med Hoyas oöverträffade Hi-Vision LongLife antireflexbehandling. BlueControl minskar blänk och reducerar blått ljus, vilket resulterar i att du får ett avslappnat komfortabelt seende och en naturligare färgupplevelse.

För företag

Vi kommer gärna ut och besöker ditt företag och ger råd för att skapa bättre visuella förhållanden. Många gånger kan små förändringar som exempelvis placering av dataskärmar, kontrollpaneler och ljuskällor innebära stora förbättringar för de som arbetar.