Synundersökning och glasögon för barn

Barns ögonhälsa är minst lika viktig som vår egen. Vi prioriterar barnens ögonhälsa genom noga synundersökningar och olika stilar på glasögon som passar för dom yngre. För oss är det viktigt att säkerställa en optimal synutveckling hos de små. Dubbelseende är ofta tecken på skelning och behöver undersökas och behandlas med specialistkunskap. Barn över 8 år med skelningsproblematik kan få hjälp direkt hos oss. Barn under 8 år hänvisas till ögonmottagning.

Varför det är viktigt med synundersökning för barn:

  • Tidig upptäckt av synproblem: Tidiga synundersökningar hjälper till att upptäcka och korrigera eventuella synfel eller ögonsjukdomar i ett tidigt skede.
  • Förbättrad prestation i skolan: En bra syn är nödvändig för barnens inlärning i skolan. En sämre syn kan påverka inlärning negativt, då oskarp syn kan leda till ögontrötthet och brist på fokus.
  • Trygghet: Det ger inte bara en trygghet för barnen. Regelbundna synundersökningar ger också dig som förälder en trygghet genom att säkerställa att barnets ögonhälsa är god och eventuella problem hanteras i tid.

Glasögon för barn

Vårt sortiment av barnglasögon kombinerar funktion med stil för att göra det roligt och spännande för barn att bära sina glasögon. Vi erbjuder hållbara och bekväma bågar i olika färger och stilar för att passa varje barns personlighet.

Besök Niemis Optik för att hitta rätt glasögon till ditt barn 

Funderar du på om ditt barn behöver glasögon? Vi har ett brett sortiment med glasögon för barn. Ni är varmt välkomna till Niemis Optik i Luleå för en synundersökning. Vi finns även i Kiruna, Älvsbyn och Nordmaling.

Hur vet jag om mitt barn behöver glasögon?

Barn kanske inte uttrycker rakt ut att de ser dåligt och att synen är oskarp men det finns tecken att vara uppmärksam på. Huvudvärk, olust att läsa samt svårigheter att orientera sig kan vara tecken på att ditt barn behöver glasögon.

Vilka egenskaper ska jag leta efter när jag köper barnens glasögon?

Optikern rekommenderar de glas som är lämpligast för ditt barn. En viktig faktor för att barnet sedan skulle använda sina glasögon är att barnet tycker om den glasögonbåge som väljs. Då barn ofta är aktiva är det även viktigt att bågen är hållbar och tål yttre påverkan.

Finns det speciella sportglasögon för barn?

En del av de glasögonbågar som vi har är mycket flexibla och kan med fördel användas som sportglasögon. Till dessa ingår det även speciella skalmar som gör att glasögonen sitter på plats även vid rörligare aktiviteter.